Tetőtépítek logo

Izračunavamo kako će krov vaše kuće biti savršen

Renoviranje ili izgradnja krova je velika investicija, kako materijalno tako i građevinski, zbog čega je važno pažljivo planirati. Nije dovoljno odabrati kvalitetne materijale, treba tačno da znamo potrebnu količinu i koliko će nas sve koštati. Na Terran možete računati i u ovome, zahvaljujući našim besplatnim uslugama online kalkulatora.

Koliko je toliko?

Izgradnja ili renoviranje doma je svakako sve skuplja zabava, pa je razumljivo da, pre svega, želimo da znamo koliko će koštati naš novi krov, a onda odlučujemo da li da počnemo sada ili da uštedimo još malo. Terranov krovni kalkulator pokazuje približnu cenu materijala za novi krovni pokrivač. Potrebno je samo da unesete oblik, ugao nagib, veličinu krova, izabrani crep i površinsku obradu, a na osnovu njih algoritam izračunava bruto cenu koja je pored osnovnih crepova neophodna za projektovanje. Fazonski elementi, krovna folija, folija ispod slemenih crepova, snegobrani i ventilacija duž strehe. A ako se još niste odlučili ni za jednu vrstu crepa, možete koristiti kalkulator da uporedite proračune, što će vam pomoći da donesete odluku.

Ni manje, ni više

Kao laiku, nije lako izračunati koliko treba naručiti crepa i drugih krovnih materijala. Mnogo neprijatnosti može da izazove ako se tokom izgradnje ispostavi da nešto nema na lageru ili da smo potpuno zaboravili na to, zbog čega radovi staju. Jednako je neugodno kada nakon završetka shvatite da vam je ostalo nekoliko paleta. Stručnjaci kompanije Terran besplatno pripremaju detaljan, prilagođeni proračun materijala, tako da ne morate da brinete o tome. Pošaljite nam dostupne planove ili crteže krova, dimenzije, vaše ideje o krovnom pokrivaču, vrsti i boji odabranog Terran crepa, a naš inženjer-konsultant će izračunati elemente potrebne za profesionalnu izgradnju (osnovni crepovi, ventilacioni crepovi, slemeni crepovi i sl.) i preporučeni pribor (količina folije, kopče protiv nevremena, snegobrane i sl.) i njihove cene. Na listi će se naći i svi dodatni elementi koji se mogu naći na Terran krovnom sistemu, tako da u konsultaciji sa našim stručnjakom možete dobiti rešenje za sve vaše potrebe.

Da bi krov mogao dobiti dovoljno vazduha

U Terranu takođe smatramo da je razvoj jednako važan, kako bismo mogli da zadovoljimo potrebe kupaca koji se stalno menjaju na najvišem mogućem nivou. U tom duhu, nedavno smo redizajnirali naše ventilacione crepove tako da se bolje uklapaju u ravan krova i na taj način daju čistiji, ujednačeniji izgled. Sa novim rešenjem za ventilaciju, zahtevi za materijalom su se promenili, tako da je izuzetno važno da još jednom proverite da li naručujete dovoljno ventilacionih crepova kako biste obezbedili ventilaciju krova. U slučaju ventilacionih crepova Rundo, Zenit i Synus preporuka proizvođača je 3 komada između rogova, dok za naše linije Danubia, Coppo i Renova Plus 6 komada. Naravno, ne morate Vi da delite i množite, koristite naš kalkulator ventilacionih crepova da biste izbegli neočekivana iznenađenja.

Na sunčanoj strani

Bilo da gradite novi krov ili renovirate postojeći, svakako bi trebalo da razmislite o instaliranju sistema solarnih panela. Koristeći solarnu energiju, možete istovremeno smanjiti svoj račun za struju i svoj ekološki otisak. Sada ne morate da brinete o tome da će ogromni solarni paneli prekriti vaš prelepi novi krov i uništiti ukupan izgled vaše kuće. Terran Generon solarni crepovi su integrisani u krovni pokrivač i obezbeđuje ekološki prihvatljivo snabdevanje električnom energijom.

Ako se pitate koliko bi koštala estetska, beskompromisna solarna tehnologija, možete saznati sa nekoliko klikova. Nakon unosa najvažnijih podataka (ugao nagiba i orijentacija krova, izabrani tip invertera), naš automatski kalkulator će Vam u kratkom roku poslati personalizovanu indikativnu ponudu, tako da i Vi i Vaš krov budete savremeni.

Zašto ne sanjate veliko kada dizajnirate svoj dom? Primarni zadatak krova je da pokrije i zaštiti naš dom od vremenskih uslova i drugih uticaja okoline. Ali možemo ga opremiti i „dodacima“ kako bi postao još sastavniji deo naših života. U našem prethodnom postu pokazali smo inspirativne ideje za ovo.