Tetőtépítek logo

Koji crep Vam odgovara?

Kada gradimo ili renoviramo našu kuću, osnovno pitanje je koje crepove odabrati. Crepovi imaju ne samo zaštitnu funkciju, već, naravno i estetsku funkciju, jer to daje konačan ugonost našoj kući. Njegova boja, oblik, cena, težina i opcije površinske obrade takođe su bitne.

Boje, trendovi, oblici

Crep ne biramo na nekoliko godina, već mnogo decenija, tako da je potrebno pažljivo razmisliti koji ćemo izabrati. Bilo da gradimo ili renoviramo, primarno pitanje je stil naše kuće i oblik našeg krova. Crepovi sa modernih, minimalističkih kuća ne uklapaju se u klasične zgrade. Boja, oblik, različiti površinski tretmani i, naravno, troškovi su takođe važni.

Ako je težina važna: Synus

Prilikom renoviranja, kada želimo da zamenimo crep na postojećem objektu, važno je pitanje da li će krovna konstrukcija naše kuće moći da izdrži nove. Ako je odluka u osnovi određena težinom crepa, Terran Synus je savršen izbor: zahvaljujući svom betonskom materijalu i dizajnu, on je i jak i lagan u smislu težine, tako da manje opterećuje krovnu konstrukciju.

Naša kompanija je 2014. godine predstavila Synus, najlakši Terran crep, koji je sledeće godine osvojio prestižnu nagradu Construma. Od tada uživa neprekidnu popularnost, njegova tajna leži upravo u njegovoj dvojnosti: njegova težina je mala, ali je struktura kompaktna, čvrsta i otporna na vremenske uslove. To preferiraju, koji planiraju renoviranje i oni koji razmišljaju o novoizgrađenim kućama.

Od klasičnih, do modernih boja sa premium površinskom obradom

Nema potrebe da pravite kompromise kada birate Synus crep: dostupan je u četiri boja, od modernih tamnih nijansi, preko braon boje, do Korala.

Pored toga, Terranova najlakša linija proizvoda dostupna je sa dve vrste površinske obrade.

Površinska obrada Resistor predstavlja jedan od najviših nivoa današnjeg tehnološkog znanja. Korišćenjem Synus Korall, Carbon i Mocca proizvoda, pored poboljšane zaštite boje, dobijamo izuzetno otpornu, tvrdu površinu sa odličnom otpornošću na habanje.

Crep tamnih tonova je veoma popularan, a treba znati da se više zagreva, pa je u njihovom slučaju toplotna zaštita od velikog značaja. Synus Moon crepovi sa ClimaControl premium obradom apsorbuju skoro 60 procenata manje infracrvenih zraka. Ovo smanjuje toplotno opterećenje na tavanu i osećamo se mnogo ugodnije.

Ekonomičan crep: Renova Plus

Renova Plus je inspirisana potrebom kupca da nabavi crep po najboljoj ceni bez odricanja u kvalitetu. Pored povoljnih cena, crep Renova Plus dostupan je u pet boja - crnoj, crvenoj, smeđoj, tamnocrvenoj i natur boji - sa površinskom obradom ColorSystem. Oblik crepa Renova Plus je klasično talasast, tako da se savršeno uklapa u atmosferu većine zgrada. Njegova težina je takođe idealna za renoviranje krova.

GradimKrov: dobijamo odgovore na sve, za najbolju odluku

Dobro znamo da kada razmišljamo o izgradnji ili renoviranju zalutamo u oblast koja nam je manje poznata. Već tokom perioda planiranja mogu se pojaviti mnogo pitanja. Da bismo mogli doneseti pravu odluku za nas, moramo da razmotrimo mnoge stvari i razjasnimo mnogo pitanja. Od velike je pomoći ako na jedinstvenoj platformi dobijemo odgovore na sva pitanja: koji nam crep odgovara, koji krov da izaberemo, koji aspekti su važni pri izboru oluka, da li nam je potrebna toplotna izolacija krova, šta treba da znamo o solarnim crepovima ili zašto vredi razmišljati u sistemu. Već u fazi inspiracije i prikupljanja ideja znači ozbiljnu podršku ako imamo kome da se obratimo. Na sajtu Terran GradimKrov naći ćete odgovore na sva pitanja vezana za krovnu konstrukciju, uključujući i ona koja vam u početku možda neće ni pasti na pamet. Ne samo informacije i detaljne podatke, već i referentne fotografije, kalkulator, kratki filmovi i edukativni materijali pomažu u inspiraciji i planiranju, olakšavaju kupovinu, pa čak i izgradnju.

U našem prethodnom postu naveli smo najčešće zablude o solarnim crepovima Generon.