Tetőtépítek logo

Tradicionalni solarni paneli vs. Generon

Iz našeg članka može saznati koje su razlike i koje su prednosti ako se opredelite za
solarni crep.

Ako su vam estetika, ekološka svest i efikasnost podjednako važni, onda saznajte više
o našoj višestruko nagrađivanoj inovaciji, Terran Generonu i neka i Vaš dom bude sa savremenim solarnim crepom!

Neka krov bude ukras Vaše kuće!

Vreme je da zaboravimo na ogromne solarne panele postavljene iznad krovne ravni!
Terran Generon se takmiči sa klasičnim solarnim panelima po efikasnosti i performansama, a estetsko iskustvo koje pruža je mnogo veće. Vaš dom može biti neizmerno lep do poslednjeg detalja, i iz ptičje perspektive i izbliza. Ne morate praviti kompromise u korist tehnologije! Zahvaljujući solarnim ćelijama integrisanim u betonski crep nema nepotrebnog proboja krova, tako da proizvod daje premium izgled objektu i povećava njegovu vrednost.

Po veličini, parametri Generon-a su isti kao kod Terran Zenit i Rundo crepa, dimenzije
modul
a su samo 330 mm x 420 mm. Kao rezultat, dom se uklapa u moderan ulični pejzaž ili se izdvaja od ostalih kuća. Životni osećaj koji pruža visok kvalitet prati vlasnika ceo životni vek. Budite jedan od pionira koji koriste inovativna rešenja prilikom izgradnje ili renoviranja vašeg doma.

Mislite već sada na budućnost! Ako trenutno planirate na napravite ili zamenite krov, kasnije planirate nabavku Terran Generon crepa, izaberite Zenit ili Rundo liniju proizvoda, čija se veličina i oblik savršeno uklapaju sa panelima solarnog crepa i utapaju se u krovnu ravan. Na prvi pogled, jedina razlika je u tome što se na Generonu odsijava sunčeva svetlost što šalje poruku da je ovaj krov sa savremenim solarnim crepom. Dođite i Vi kući svaki dan u dom koji privlači pogled.

Smanjite svoj ekološki otisak i račun za struju!

Prosečna veličina ugrađenih solarnih sistema koje su 2018. ugradili fizička lica na svoje krovove je približno 6 kWp.

Međutim za potrebe prosečnog domaćinstva može biti dovoljan sistem i sa 40-50% manjim performansama.

Ostvarimo zajedno dobre rezultate!

Jedan Terran Generon modul je snage 15 Wp, u slučaju postavljanja 11,1 kom/m2 daje 167 W/m2, tj. za dobijanje 1 kWp potrebno je oko 6 m2 krova.

Krovna površina prosečne porodične kuće je 200-250 m2, a da bi se pokrile celokupne potrebe porodice za strujom, 15-20% površine krova, odnosno 20-40 m2 treba da bude pod Generon solarnim crepom.

Kako ovo izgleda u komadima?

Za pokrivanje krova jedne porodične kuće je potrebno okvirno 2000 komada crepa. Na osnovu prosečne potrošnje energije jedne četvoročlane porodice (4-5 kW) samo 300-330 komada solarnih crepova može zadovoljiti energetske potrebe ovakve porodice.

Terran Generon se takmiči sa klasičnim solarnim panelima i po efikasnosti i po performansama, a estetsko iskustvo koje pruža je mnogo veće.

Garantovani kvalitet!

Još jedan argument u korist solarnog crepa: dok većinu sistema velikih panela proizvode daleke države, Generon se proizvodi i sastavlja u nama susednoj Mađarskoj. S nama je Vaša investicija sigurna. Zahvaljujući proizvodnji koja je blizu za bilo koje pitanje, eventualni problem, rešenje je brzo i jednostavno dostupno. Za performanse Generon crepa dajemo 20 godina garancije.

Sunčana strana krova

Prilikom postavljanja sistema za proizvodnju solarne energije, moramo obratiti posebnu pažnju na to da solarni paneli budu postavljeni na mesto sa mogućom najmanjom senkom. Ovo je izuzetno važno jer su solarni paneli redno vezani i ukoliko bilo koji solarni crep dođe u senku to će uticati na proizvodnju ostalih solarnih crepova u tom redu.

Šta možemo uraditi da izbegnemo ovakve situacije?

Moramo izabrati mesto bez senki za postavljanje solarnih crepova.

Ukoliko može doći do zasenčenosti krovne ravni treba razdvojiti na više delova prilikom ugradnje Generona i treba konstantno obraćati pažnju da se osenčenost spreči na vreme.

Optimalno postavljanje Terran Generona je u Mađarskoj na krovovima južne orijentacije sa nagibom od 35 stepeni. Manje odstupanje u pravcu istoka ili zapada ne dovodi do značajnog gubitka proizvodnja energije. Takođe, odstupanje od 5-10 stepeni od optimalnog ugla nagiba ne uzrokuje značajan gubitak.

Naši stručni konsultanti su vam na raspolaganju da projektuju optimalno pokrivanje. Potrebno je da kolege znaju sa kolikim sistemom treba da kalkulišu za dati objekat, a za ostale informacije kolege će kontaktirati zainteresovane.

Izaberite i Vi revolucionarnu inovaciju, solarni crep Generon!

Razmišljate o ekološki prihvatljivom krovu? Saznajte više o našem solarnom crepu, o Generonu!